FUNKSJON:

Hovedhytta har et stort luftig og lyst oppholdsareal med stue, kjøkken og spiseplass. Det er også innpasset to soverom og bad. Annekset består av to soverom, bad og bod. Overdekkede terrasser og svalganger gir mange gode og varierte utearealer. En romslig steinlagt terrasse er også plassert mot sjøen.
Hele anlegget er designet for minimalt vedlikehold og med fokus på hygge, samvær, avslapping og naturopplevelse.

SKÅTØY-KRAGERØ

HYTTE

Oppdragsgiver:   Nils Krogsrud

Adresse:              Skåtøy, Kragerø

Status:                  Ferdigstilt 2009

Areal:                    117 m2

Sjøtomten er på Skåtøy utenfor Kragerø. Det eksisterende huset ble valgt revet. For å skape intime og varierte uterom, ble det tidlig klart at løsningen skulle bestå av flere oppdelte former og ikke ett, stort volum. Dette er blitt til en landsbyliknende sammenstilling av huskropper som gir et litt beskyttet uterom for frokost, det mer åpne for ettermiddagen og sjøen og takterrassen på toppen av tårnet som gir det store landskapsinntaket.

På veien opp kan man velge å gå på en tynn bro og over i terrenget med turstiene videre innover.Et sommerhus skal vende seg ut mot lyset og naturen og overgangen mellom ute og inne skal nesten ikke merkes.

Derfor er det bare to innerdører, men 10 ytterdører! De vender seg alle ut mot et fint sted å være ute. Et hus i denne situasjonen skal nærmest gro opp av naturen og fremstå

”Stuehuset” er bygningsmessig forbundet med ”sovehuset”. Fordi dette er et sommersted, er trappen opp i tårnet lagt på utsiden av huskroppen. Inne er det valgt et hvitt, sommerlig panel. Gulvene er brede, oljete tregulv med ilagt hvitpigment. Et langt, slakt tønnehvelv samler oppholdsrommet under sin myke form. I tillegg til peisen som romdeler, er det lurt inn en liten vedovn i murverket.