LEVERNES- RAKKESTAD

FRITIDSBOLIGER

Oppdragsgiver:   Karin og Steinar Levernes

Adresse:              Hvitveisveien 13, Rakkestad

Status:                 2010

Areal:                   200 m2 BTA

Eiendommen er bebygget med to bygningskropper i en etasje (våningshus og garasje) som danner en vinkel mot sydvest og skjermer uteplassen for innsyn.  Terrengets fall lengst vest gir enkel adkomst til en full kjelleretasje med innkjøring på nedre plan.

 

Husene er utformet som to pulttakshus, med renskårne bygningskropper sammenbundet av et skjermtak, som gir tørrskodd adkomst fra garasje og solavskjerming av store vindusflater mot syd.  Tomten er opparbeidet som en naturtomt.

Boligen er planlagt for universell utforming med alle hovedfunksjoner på terreng, i tillegg til løftebord/heis fra garasje og verksted i underetasje til hovedplanet.

 

Eneboligen er planlagt for et eldre ektepar, og rommer to soverom, kontor/gjesterom, bad, vaskerom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.  Bruk av flat himling i soveromsavdelingen kontrasteres med åpent raft i oppholdssonen, som gir en lys og luftig stue med økt romfølelse og gode utsyns- og lysforhold.   Bygget krever et minimum av vedlikehold.